Lečenje od alkoholizma lekovima

03/07/2019


Lek protiv alkoholizma
Gde se tačno povlači linija između osobe koja samo želi da se provede ili odagna tugu uz pomoć pića i zavisnika od alkohola? Lečenje alkoholizma je neretko tek poslednji korak koje osobe preduzimaju kada shvate da su narušili svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Pored samih zavisnika, bolest zavisnosti od alkoholizma takođe utiče i na njima bliske članove porodice, tako razarajući mehanizme podrške koji igraju važnu ulogu u procesu oporavka. Osobe koje se muče za zavisnošću od alkohola obično smatraju da mogu samostalno da se izbore sa ovim problemom. U njihovim očima, lečenje od alkohola je jednostavan proces, sebi i drugima govore da mogu da prestanu kad god to požele.
 
Nažalost, realnost je sasvim drugačija. Lečenje od alkoholizma je najbolje obaviti u stručnim klinikama za lečenje bolesti zavisnosti, gde se rezultati postižu uz primenu modernih terapija (averzivna i  N.E.T. terapija). Iako ne postoji jedna magična tableta od alkohola i alkoholizma koja bi preko noći otklonila sve negativne simptome zavisnosti, lečenje od alkohola je daleko jednostavnije uz upotrebu odgovarajućih medikamenata, koji isključivo mogu biti prepisani po savetu doktora.
 
Na dugoročnom planu, neophodno je ostvariti psihičku stabilnost kako bi osoba uspela pobediti alkoholizam jednom za svagda. Glavni cilj terapija je nestajanje želje za alkoholom, a to se u najkraćem roku postiže upravo korišćenjem medikamenata.
 
Izvor: https://alkoholizamalkoholicaralkohol.blogspot.com/2019/03/lecenje-alkoholizma-lekovima.html 

0 Comments Add your own

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds